*Chec de ciocolata cu ghimbir si caise confiate*
Pt 10 portii
150 gr migdale rasnite (rasnita de cafea)
4 oua la temperature camerei
180 gr faina
150 gr zahar
150 ml lapte
125 gr caise confiate,taiate nu foarte marunt..in fine…cum aveti chef, dar nu intregi J
50 gr ghimbir confiat, taiat cubulete
40 gr cacao
70 gr ciocolata amaruie, maruntita
180 grame unt topit si racit
Un plic praf de copt
cuptor incins la 180, tava de cozonac imbracata in doua hartii de copt; doar hartia de deasupra va fi unsa cu unt
faina+ praf de copt+ cacaoà amestecate
intr-un castron amestecati migdale rasnite cu zaharul; eu am folosit un mixer; la viteza mica; adaugati cate un ou si mixati pt fiecare cam 2 minute; dupa ce le-ati pus pe toate mixati cam 12 minute la viteza mare; micsorati viteza si turnati incet laptele, apoi amestecul de cacao, praf de copt si faina; dup ace s-au amestecat bine ingredientele, cu o lingura de lemn incorporate incet ghimbirul, caisele, ciocolata si la final, untul;
turnati in tava pregatita in avans; lasati 60 d eminute la 180 de grade