Blat: 7 albusuri la temperatura camerei, 150 gr zahar, 100 gr nuci macinate, 50 gr. Migdale macinate, esenta de migdale
Crema: o conserva de lapte condensate, 150 gr unt, 100 gr zahar, ness
cuptorul incins la 180 de grade; o tava dreptunghiulara in care se pune hartie de copt unsa cu unt
se incalzeste apa pe care vor fi batute albusurile
albusurile se bat spuma aprox 8 min; se ia oala cu apa de pe foc si castronul in care bateti albusurile se pune deasupra oalei cu apa fara ca fundul castronului sa atinga apa; se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul; se adauga nuca si migdalele, si apoi esenta
se da imediat la cupor
se coace 20 de minute la 180 d egrade apoi focul se da la minim si se coace inca 20 de min
cat se coace blatul preparati crema:
intr-o tigaie se pune zaharul la topit la foc mediu; dup ace s-a topit se dauga untul si se lasa cam 10 minute amestecand continuu; atentie sa nu se arda! Apoi se toarna laptele condensate si se mai lasa inca 5-8 minute amestecand continuu;
se ia de pe foc si se imparte crema in doua parti egale; una se amesteca cu ness
taiati blatul in doua si puneti crema; un strat caramel, un strat ness (blat –crema – blat- crema)