You should know
 

Sweet Tooth

Sweet Tooth este un retetar de dulciuri; un exercitiu culinar sustinut de ideile si retetele unor faimosi cofetari; o proba de imaginatie. Construit de dragul gatitului si a celor care se bucura de aceasta extra-activitate a mea.

Toate retetele de pe aceasta pagina pot fi degustate la Radio Groove On, Strada Liveni, Nr.4

« Back

Piersici pe luna


“Piersici pe luna” combina o reteta a lui Pierre Herme, si anume “pachetele de caise si crema de branza”, cu o reteta proprie de biscuiti…de fapt biscuitii sunt cumparati, de-construiti si re-construiti cu mai multe ingrediente
Pt 6 portii:
Biscuitii:
3 pachete de biscuiti cu lapte si miere
2 linguri untura de cocos, topita (se gaseste in magazinele tip Plafar)
2 lingurite ceai earl grey (twinnings e cel mai aromat, lipton e cel mai ieftin…)
3 linguri fulgi de cocos
150 gr unt topit
2 linguri zahar brun
Preparare: biscuitii se pun in blender si se sfarama; intr-un castron se amesteca apoi cu mana toate ingredientele (untul si untura se pun ultimele); se incinge cuptorul la 160 de grade; compozitia se pune intr-o tava imbracata in hartie de copt; marimea tavii o alegeti in functie de cat de subtire vreti sa iasa biscuitele; puteti utiliza si forme; compozitia o presati bine cu mana; bagati la cuptor; 15 minute;
Crema de branza:
250 de grame de urda (sa fie mai grasa)
2 linguri de miere
1 lingura de zahar
un pic de esenta de vanilie
Preparare:
Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca cam 2 minute, cat sa devina o pasta fina
Piersici la cuptor (am utilizat piersici pt ca nu am gasit compot de caise; cred ca “Olimpia” este marca dar trebuie sa cautati un pic prin supermarketuri)
1 borcan de compot de piersici
ceai earl greu
zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
piper negru
unt
Preparare:
Piersicile se pun pe o bucata de folie de aluminiu suficient de mare cat sa puteti apoi impacheta ermetic totul si sa bagati la cuptor; piersicile se aromeaza cu: un pic de zeama de lamaie, ceai earl grey, piper, cate jumatate de lingurita de unt pt fiecare bucata de piersica si un pic de coaja rasa de lamaie; se impacheteaza bine ca sa nu iasa aburul; se da la cuptor la 180 de grade cam 15-20 de minute;
Asamblare: biscuitele il decupati cu ajutorul unui pahar, sau orice credeti ca va ajuta, in forma de luna; peste biscuite puneti o lingura de crema de branza si apoi o piersica

Leave a Reply

« Back
Sweet Tooth
live
Vienna Scientists - Gu-Mix- Get Up Man Streaming playlist   Follow us on twitter   Follow us on Facebook  
Sweet Tooth