You should know
 

Sweet Tooth

Sweet Tooth este un retetar de dulciuri; un exercitiu culinar sustinut de ideile si retetele unor faimosi cofetari; o proba de imaginatie. Construit de dragul gatitului si a celor care se bucura de aceasta extra-activitate a mea.

Toate retetele de pe aceasta pagina pot fi degustate la Radio Groove On, Strada Liveni, Nr.4

« Back

Sandy Belle :)

Prajitura “Sandy Belle” are la baza o idee deloc apropiata de realitate: sub plajele de nisip e super muulta ciocolata. Zis si facut. Crema ganache de ciocolata. Caramel. Si zahar brun pudra amestecat cu biscuiti maruntiti. Reteta este extreme de simpla si rezultatul extreme de delicios. Timpul de preparare este mai mult decat convenabil: aprox 30 de minute. Trebuie sa aveti insa un pic de rabdare pana o degutati pt ca trebuie sa stea la rece cam 6-7 ore ( sau cel mai bine peste noapte).

Crema ganache:
180 gr. ciocolata Neagra (maruntita)
120 gr. ciocolata cu lapte (maruntita)
285 gr. smantana grasa
140 gr zahar
20 gr unt
330 gr unt ( la temperature camerei)
Pregatiti o tava imbracata in folie de aluminiu. Tava trebuie sa fie mai mica decat cele clasice pt cuptorul de aragaz. Eu am folosit una de 20×20. Alegeti o tava in functie de marimea pe care vreti sa o oferiti parjiturii, tinand cont si de faptul ca este in 3 straturi (ciocolata, caramel, zahar pudra amesteca cu bicuiti).
Puneti ciocolata maruntita intr-un bol sufiecient de incapator pt toate ingredientele. Intr-o oala cu fundul mai gros puneti zaharul la topit. Focul trebuie sa fie foarte mic. Dupa ce s-a topit complet zaharul adaugati untul (20 de grame), amestecati incet si apoi adaugati smantana. Amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Lasati ceteva minute pe foc pana incepe sa fiarba si apoi inchideti focul. Turnati jumatate din aceasta compozitie peste ciocolata maruntita si amestecati incet pana e aproape topita ciocolata. Apoi turnati cealalata jumatate si amestecati pana devine un sirop foarte gros. Cat inca mai este calda aceasta crema puneti untul (330 gr) taiat cubuletele in doua serii. Amestecati incet, cu o lingura de lemn, pana cand untul este complet topit. Turnati crema in tava. Aveti grija sa fie distribuita uniform pe toata suprafata tavii. Acoperiti tava cu o folie si lasati-o la frigider 2 ore.

Caramelul:
20 gr unt
140 gr zahar
200 gr smantana
Pastrati reteta de la ganache, mai putin ciocolata. Deci preparati doar amestecul din zahar, unt, smantana. Adaugati si un varf de sare si puteti inlocui zaharul alb cu unul brun. Smanatana trebuie sa fie in cantitate mai mica. Aproximativ 200 de grame.
Dupe ce ati lasat ciocolata la frigider cam doua ore, turnati deasupra caramelul racit si puneti din nou la frigider pt inca 4-5 ore.
Amestecul nisipos care va fi presarat peste caramel se face din 100 gr zahar brun si 200 gr biscuiti maruntiti (intr-un blender/robot/rasnita de cafea).

Leave a Reply

« Back
Sweet Tooth
live
Malente - I Sell Marihuana (Dr Rubberfunk's Sitar Boogie Remix) Streaming playlist   Follow us on twitter   Follow us on Facebook  
Sweet Tooth