You should know
 

Sweet Tooth

Sweet Tooth este un retetar de dulciuri; un exercitiu culinar sustinut de ideile si retetele unor faimosi cofetari; o proba de imaginatie. Construit de dragul gatitului si a celor care se bucura de aceasta extra-activitate a mea.

Toate retetele de pe aceasta pagina pot fi degustate la Radio Groove On, Strada Liveni, Nr.4

« Back

Lime in Love

Lime in Love
Este o prajitura pe care am gasit-o in “Cartea Regala de Bucate” unde poarta titlul “Lemon Drizzle Cake”. Pentru cei amorezati de gustul acrisor va fi o placere sa o deguste mai ales ca in variant gatita de mine pe langa checul cu mac si coaja rasa de lime am adaugat si un mousse de lime. Eu am numit prajitura “Lime in Love” pentru motive ce nu trebuie detaliate prea mult. Doar pronuntati Lime In Love De mai multe ori! Lime In Love Lime In Love I Lurf You

Ingrediente:
220 gr Unt la temperatura camerei
200 gr zahar
200 gr faina
1 plic praf de copt
2 linguri seminte se mac
Coaja rasa de la 2 lime
Vanilie (esenta/pastaie)
4 oua

Puneti intr-un castron faina, preful de copt si macul. Amestecati . Lasati amestecul pt mai tarziu.
Intr-un alt castron amestecati untul cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia devine o crema fina. Apoi adaugati treptat cate un ou. Va sugerez sa folositi un mixer la viteza mica. Mixati incet cam 3 minute pt fiecare ou. Apoi adaugati coaja de lime, esenta, si treptat amestectul de faina, praf de copt si mac. Turnati compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tava dreptunghiulara. Tava trebuie sa fie imbracata in hartie de copt unsa cu foarte putin unt. Daca nu aveti hartie de copt atunci ungeti tava cu unt si apoi tapetati-o cu faina. Lasati prajitura la cuptor 40 de min la 180 de grade. Cu 10 minute inainte sa scoateti tava din cuptor trebuie sa turnari peste prajitura un sirop de lamaie. Asa ca dupa ce dati tava la cuptor pregatiti siropul. Utilizati 150 ml apa+zahar sau miere + zeama de lamaie in functie de cat de acru va place. Lasati sa fiarba pana se ingroasa foarte putin. Ca siropul sa intre mai bine in prajitura faceti cateva gauri cu o scobitoare. Turnati deci cu 10 minute inainte sa se termine timpul de coacere. Dupe ce s-a terminat timpul de coacere scoateti tava si lasati prajitura sa se raceasca.

Pentru mousse de lime:
Jumatate de pahar de suc de lime
1 plic gelatina ( puteti folosi Tapioca)
1 cana lapte
50 gr zahar sau miere
2 galbenusuri
2 linguri amidon de porumb
50 gr ciocolata alba taiata marunt
3 lingurite de coaja de lime
5 albusuri
100 gr smantana

1. Dizolvati gelatina in sucul de lime si dati deoparte.
2. Incalziti laptele impreuna cu un sfert din zahar.
3. Cat timp se incalzeste laptele amestecati galbnusurile cu jumatate din zaharul ramas si cu amidonul. Apoi adaugati incet, in fir subtire, laptele si amestecati rapid ( nu vreti ca oul sa se faca omleta)
4. Puneti amestectul la foc mic. Fiti cu ochii pe el. Trebuie sa amestecati in continuu pana se ingroasa un pic.
5. Dupa ce s-a ingrosat turnati acest amestec peste ciocolata alba maruntita. Amestecati pana cand ciocolata s-a topit.
6. Adaugati coaja de lime si gelatina. Amestecati
7. Puneti crema la rece cam 15 minute
Cat timp se raceste crema bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul ramas. Amestecati jumatate din albusuri cu crema pe care ati dat-o la racit. Cealalta jumatate din albusul spuma amestecati-o cu smantana si apoi adaugati-o cremei. Lasati crema 10 minute , nu mai mult, la frigider. Si apoi turnati-o peste prajitura

One Response to Lime in Love

  1. Pingback: uleiuri hidrogenate, alimente nocive | blog TratamentCandida.ro

Leave a Reply

« Back
Sweet Tooth
live
DJ Disse - Taxi to War Streaming playlist   Follow us on twitter   Follow us on Facebook  
Sweet Tooth