You should know
 

Sweet Tooth

Sweet Tooth este un retetar de dulciuri; un exercitiu culinar sustinut de ideile si retetele unor faimosi cofetari; o proba de imaginatie. Construit de dragul gatitului si a celor care se bucura de aceasta extra-activitate a mea.

Toate retetele de pe aceasta pagina pot fi degustate la Radio Groove On, Strada Liveni, Nr.4

« Back

Tarta cu mousse de pere si ciocolata

Tarta cu mousse de pere este dulce-acrisoara si foarte cremoasa. Va recomand sa alegeti cu atentie perele pentru ca ele sustin aroma acestui desert. Asa ca alegeti unele foarte parfumate. Cat despre ciocolata care va compune stratul superior, ea ar trebui sa fie amaruie, de preferat undeva la 70% continut e cacao.

Ingrediente

Pentru blat:
100 gr unt
100 gr zahar pudra
180 gr faina alba
60 gr cacao
1 galbenus de ou
1 ou intreg

Pentru mousse:
4 pere
100 gr zahar
50 gr unt topit
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
1 plic gelatina
2 albusuri batute spuma
200 gr smantana batuta frisca

Pentru crema de ciocolata:
200 gr ciocolata amaruie
200 gr smantana
160 gr unt ( din care veti folosi mai intai 10 gr, adica o lingura, si apoi restul de 150 de gr)
1 lingura zahar

Mai intai pregatiti blatul, apoi mousse-ul de pere si la final crema de ciocolata.

Blat:
1. Intr-un vas amestecati cacaoa, faina si zaharul.Adaugati untul si amestecati bine pana cand va capata o consistenta un pic nisipoasa. Apoi puneti oul intreg, galbenusul si amestecati pana cand obtineti un aluat care poate fi modelat intr-o bila. Invelti bila intr-o folie de plastic si lasati-o la friger aproximativ 30 de minute. Acest aluat va trebui sa se raceasca suficient de mult incat sa poata fi intinsa o foaie. Deci verificati din cand in cand consistenta lui.

2.Tapetati o tava de placinta cu unt si faina si ingingeti cuptorul ( 180 grade). Intindeti o foaie din aluatul racit, puneti-o in tava ( va trebui sa va miscati destul de repede ca sa nu se rupa) si bagati la cuptor. Coaceti aluatul 15 minute. Scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca.

Mousse-ul de pere:
1. Perele trebuie curatate de coaja, taite cubulete si puse la fiert in untul topit impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Fierbeti perele pana cand devin foarte moi, aprox 15 min.Dupa ce au fiert trebuie lasate la racit si apoi intregul continut pus in blender pana cand devine un piure. Adaugati vanilia si bagati la frigider.
2. Dizolvati gelatina in 100 de ml de apa rece. Cam 10 minute. Apoi puneti gelatina dizolvata intr-o oala, la foc foarte mic si lasati 2-3 minute pana cand se dizolva complet. Atentie sa nu se arda. Nu trebuie sa fiarba! Deci 2-3 minute cat sa se dizolve ( adica nu se mai observa granulele de gelatina :) )
3. Bateti smantana frisca si amestecati-o cu piureul de pere ( utilizati un mixer la viteza mica pt a amesteca – e mai rapid)
4. Bateti albusurile spuma si incorporati-le incet in amestecul de frisca si pere.
5. Turnati mousse-ul preparat peste blatul de cacao si bagati tava la frigider. Lasati cam 4 ore, pana se intareste mousse-ul.

Crema de ciocolata:
1. Tocati marunt ciocolata si puneti-o intr-un vas rezistent la caldura.
2. Intr-o oala cu fundul un pic mai gros puneti la topit o lingura de zahar. Atentie sa nu se arda. Dupa ce s-a topit adaugati o lingura de unt. Amestecati. Apoi incepeti sa aduagati incet smantana, cate o lingura, amestecand dupa fiecare lingura adaugata. Lasati sa fiarba 2 minute si turnati acest amestec peste ciocolata maruntita. Amestecati pana cand se topeste toata ciocolata si adaugati treptat untul, amestecand pana cand se topeste ( va dura un pic, dar nu foarte mult; daca untul este la temperatura camerei va dura mai putin).
3. Acest amestec trebuie turnat peste mousse-ul de pere, dar de abia dupa ce mousse-ul s-a intarit.Dupa ce ati adaugat si crema de ciocolata mai lasati tarta la rece inca 2 ore.

Si gata!
Pofta buna!!!

Leave a Reply

« Back
Sweet Tooth
live
Mr. Scruff - Mexicanos Streaming playlist   Follow us on twitter   Follow us on Facebook  
Sweet Tooth