“Life is so brief that we should not glance either to far backwards or forwards . . . therefore study how to fix our happiness in our glass and in our plate.” — Grimod de La Reynière
Un desert pentru Grimod de la Reyniere
Imi imaginez acest desert la una din [...] [...]
Lime in Love
Este o prajitura pe care am gasit-o in “Cartea Regala de Bucate” unde poarta titlul “Lemon Drizzle Cake”. Pentru cei amorezati de gustul acrisor va fi o placere sa o deguste mai ales ca in variant gatita de mine pe langa checul cu mac si coaja rasa de [...] [...]
Pt 20-25 bomboane (utilizati tavi sau alte recipiente de dimensiuni mai mici ; eu am folosit o tava de dimensiule unei coli A4)
1 cutie lapte condensat (are cam 370 de gr)
500 gr ciocolata alba
ceai negru earl grey sau ceai tailandez dupa gust
1 rodie
jumate din lapte + jumatate din ciocolata + [...] [...]
Prajitura “Sandy Belle” are la baza o idee deloc apropiata de realitate: sub plajele de nisip e super muulta ciocolata. Zis si facut. Crema ganache de ciocolata. Caramel. Si zahar brun pudra amestecat cu biscuiti maruntiti. Reteta este extreme de simpla si rezultatul extreme de delicios. Timpul de preparare este [...] [...]
Prajitura Plaisir Sucre este creatia lui Pierre Herme. Este una din acele prajituri ale carei componente le poti utiliza separat in multe alte combinatii. Simpul fapt ca pregatesti 1 kg de ciocolata in 3 moduri diferite e suficient cat sa contribuie la dezvoltarea diverselor dorinte “ciocolatii” pe care le-ai putea [...] [...]
“Piersici pe luna” combina o reteta a lui Pierre Herme, si anume “pachetele de caise si crema de branza”, cu o reteta proprie de biscuiti…de fapt biscuitii sunt cumparati, de-construiti si re-construiti cu mai multe ingrediente
Pt 6 portii:
Biscuitii:
3 pachete de biscuiti cu lapte si miere
2 linguri untura de cocos, topita [...] [...]
Citricele confera un gust surprinzator dulciurilor atunci cand sunt utilizate in cantitate mai mare in compozitie. Daca ati gustat prajitura cu lamaie si ghimbir care a fost servita prin octombrie la Radio Groove On atunci stiti despre ce vorbesc. Spre deosebire de prajitura cu lamaie unde am folosit un sirop [...] [...]
Acesta este un desert foooarte dulce. Delicios. Dar foarte dulce. Din doua motive: contine lapte condensat si ciocolata alba. Nu necesita decat 20 min pentru preparare si inca 1 ora pentru racire. Si cu putina imaginatie puteti sa-l transformati/adaptati in functie de preferinte adaugandu-i alte creme/siropuri/fructe verzi sau uscate.
Pt [...] [...]
*Chec de ciocolata cu ghimbir si caise confiate*
Pt 10 portii
150 gr migdale rasnite (rasnita de cafea)
4 oua la temperature camerei
180 gr faina
150 gr zahar
150 ml lapte
125 gr caise confiate,taiate nu foarte marunt..in fine…cum aveti chef, dar nu intregi J
50 gr ghimbir confiat, taiat cubulete
40 gr cacao
70 gr ciocolata amaruie, maruntita
180 grame [...] [...]
Pt 6 portii
Blat: 7 albusuri la temperatura camerei, 150 gr zahar, 100 gr nuci macinate, 50 gr. Migdale macinate, esenta de migdale
Crema: o conserva de lapte condensate, 150 gr unt, 100 gr zahar, ness
cuptorul incins la 180 de grade; o tava dreptunghiulara in care se pune hartie de copt [...] [...]